Lajmet

Qeveria e Kosovës miraton koncept dokumentin për Teatrot

16.10.2018

Sot, në mbledhjen e Qeverisë, Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi ka propozuar për miratim koncept Dokumentin për Teatrot, dokument ky që nis procedurën për nxjerrjen e një politike të re sa i përket stabilitetit dhe funksionimit normal të teatrove nëpër komunat e Kosovës.më shumë

Gashi nënshkruan vendimin për aprovim të listës së Trashëgimisë Kulturore për Mbrojtje të Përkohshme

10.10.2018

Ministrit i Kulturës, Rinisë dhe Sportit (MKRS) Kujtim Gashi, ka nënshkruar Vendimin për aprovimin e Listës së Trashëgimisë Kulturore për Mbrojtje të Përkohshme me 1595 asete, të cilat do t’i nënshtrohen masave dhe regjimit mbrojtës sipas Ligjit për Trashëgiminë Kulturoremë shumë

Ministri Gashi, ta ruajmë identitetin tonë të krijuar në të kaluarën

09.10.2018

Me interesim të madh kam ndjekur debatin e zhvilluar, argumentet dhe kundërargumentet e hedhura në opinionin publik për domosdoshmërinë e ruajtjes së objekteve, gjurmëve dhe vlerave të trashëgimisë kulturore apo kujtesës historike kolektive përmes të cilave ne ruajmë identitetin tonë të krijuar në të kaluarën. Jam i lumtur që ky debat është zhvilluar në këtë mënyrë.më shumë

Hapet shkolla e futbollit

05.10.2018

Zëvendësministrat e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Burbuqe Bakija Deva dhe Boban Stankovic, në shoqërim të Kryeministrit Ramush Haradinaj morën pjesë në hapjen e shkollës së futbollit “Open Fun”, organizuar nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit.më shumë

Ministri Gashi emëron artistin Alban Muja për ta prezantuar Kosovën në Bienalen e Venedikut për vitin 2019

04.10.2018

Pas propozimit të komisioneres së Pavijonit të Kosovës në Bienalen e Venedikut, Arta Agani, njëherësh drejtoreshë e Galerisë Kombëtare të Kosovës, Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi, ka marrë vendim që artisti Alban Muja të prezantojë Kosovën në edicionin e 58-të të Ekspozitës Ndërkombëtare të Artit në Bienalen e Venedikut që do të mbahet në vitin 2019 nga 11 maj deri më 24 nëntor.më shumë

previous

56-60 Nga 1000

next