Lajmet

Në mbledhjen e dy qeverive, Kosova dhe Shqipëria nënshkruajnë 7 marrëveshje në kulturë e trashëgimi kulturore

26.11.2021

Në vazhdën e bashkëpunimit mes Republikës së Kosovës dhe Republikës së Shqipërisë, sot në Elbasan u mbajt mbledhja e qeverive të të dyja vendeve – ngjarje tashmë e përvitshme tradicionalemë shumë

Në 77-vjetorin e Ditës së Bibliotekës Kombëtare nënshkruhet marrëveshja për krijimin e rrjetit bibliotekar të Kosovës

25.11.2021

Në kuadër të Javës së Flamurit, Biblioteka Kombëtare e Kosovës mbajti ceremoninë për kremtimin e 77-vjetorit të Ditës e Bibliotekës, si institucion themelor i ruajtjes së trashëgimisë së shkruar dhe të shtypur në Republikën e Kosovës, në bashkëpunim me Ministrinë e Kulturës, Rinisë dhe Sportit dhe Universitetin e Prishtinësmë shumë

MKRS bashkon forcat me UNDP-në për restaurimin dhe promovimin e trashëgimisë kulturore në Janjevë

24.11.2021

Përmirësimi i cilësisë së jetës së komuniteteve që jetojnë në lokacionet të cilat nuk kanë qasje të lehtë në zonat urbane lidhet drejtpërdrejt me mbijetesën e kulturës së tyre, trashëgimisë së ndërtuar dhe peizazheve. Konservimi i këtyre lokaliteteve krijon një frymë që lidh breza, përfshirë diasporën, të cilët e përforcojnë ndjenjën e përkatësisë. Por këto lokalitet unike dhe vlerat e tyre janë jashtëzakonisht të brishta dhe duhen mbrojtur në mënyrë sistematikemë shumë

“Run for Sharr”

24.11.2021

Mbrëmë në Kino Armata është mbajtur shfaqja e dokumentarit “Run for Sharr”. Realizimi është bërë nga Fondacioni “Utalaya” dhe WWF Adria ndërsa është xhiruar në gusht të vitit 2021 gjatë maratonës 4-ditore me qëllim të mbrojtjes dhe promovimit të Parkut Kombëtar “Mali Sharr”më shumë

Mbyllet Festivali i Filmit Frankofon

22.11.2021

Me konferencë për bashkëprodhim të filmave mes Kosovës dhe Francës dhe shfaqjen e filmit “Luaneshat e Kodrës” mbyllet Festivali i Filmit Frankofon.më shumë

previous

1-5 Nga 35

next