Lajmet

Për 28 Nëntorin - festën e festave

28.11.2020

Si sot, 108 vjet më parë, kombi ynë shqiptar, me vullnetin, zërin dhe forcën e përfaqësuesve nga të gjitha trevat etnike ku pati shqiptarë, shpalli pavarësinë, duke e bërë Shqipërinë të barabartë me kombet e tjera moderne evropianemë shumë

Anton Çetta – personalitet me të cilin identifikohet një epokë

26.11.2020

Në 100 vjetorin e lindjes së Anton Çettës, dhe në 25 vjetorin e vdekjes së tij, në ambientet e Bibliotekës Kombëtare të Kosovës, në organizim të Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit, në bashkëpunim me Institutin Albanologjik të Kosovës, është promovuar botimi i kompletit të veprave të veprimtarit, shkrimtarit, mbledhësit të folklorit shqiptar, profesor Anton Çettësmë shumë

Ministrja Dumoshi takoi ambasadorin e Hungarisë, Jozsef Bencze

26.11.2020

Ministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Vlora Dumoshi, ka takuar sot Ambasadorin e Hungarisë në Kosovë, Jozsef Bencze, me të cilin diskutoi për çështje dhe tema që janë të interesit dypalësh, për marrëdhëniet mes dy shteteve dhe për bashkëpunimin konkret mes Kosovës dhe Hungarisë në fushat që janë në domenin e ministrisëmë shumë

Dumoshi: Biblioteka Kombëtare tempull i dijes ku kanë kaluar gjenerata intelektualësh

25.11.2020

Sot Biblioteka Kombëtar e Kosovës ka mbushur 76 vjet prej kur se është themeluar. Për shënimin e ditëlindjes së Bibliotekës, në hapësirat e objektit të saj është organizuar një ceremoni festive, në bashkëpunim të BKK-së me Ministrinë e Kulturës, Rinisë dhe Sportitmë shumë

Diplomacia dhe Kultura kosovare fuqizojnë partneritetin strategjik

24.11.2020

Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, znj. Meliza Haradinaj-Stublla, dhe Ministrja e Kulturës, Rinisë e Sporteve, znj. Vlora Dumoshi, nënshkruan sot Marrëveshjen e Shkallës së Shërbimit midis dy ministrive përkatëse, e cila do të shërbejë për forcimin e diplomacisë kulturore të Republikës së Kosovës përmes fuqizimit të misioneve strategjike nëpër botëmë shumë

previous

1-5 Nga 23

next