Ekspozita e AShAK-ut “Kosova në gjuhët e botës”

29.03.2024

Kryeministri Albin Kurti dhe ministri i Kulturës, Hajrulla Çeku, kanë vizituar ekspozitën e botimeve në gjuhë të huaja për Kosovën të titulluar “Kosova në gjuhët e botës”, të organizuar nga Akademia e Shkencave dhe e Arteve e Kosovës.

Ata u njoftuan nga kryetari i AShAK-ut, Mehmet Kraja, për llojllojshmërinë e tematikave të qindra librave dhe botimeve në shumë gjuhë të huaja, të cilat përveçse pasqyrojnë ndërhyrjen e NATO-s, përfshijnë edhe mbështetjen ndërkombëtare ndaj Kosovës, si dhe pjesë të historisë së popullit tonë në kohë lufte.

Kjo ekspozitë u hap për publikun më 25 mars në kuadër të aktivitetet të AShAK-ut për shënimin e 25-vjetorit të ndërhyrjes së NATO-s.

Prapa