Janjeva së shpejti destinacion turistik

07.02.2024

Projekti për rijetësimin e qytetit të vjetër të Janjevës po vazhdon sipas planifikimeve.

Aktualisht po punohet në restaurimin e 14 shtëpive dhe paralisht në fuqizimin e kapaciteteve lokale për ofrimin e shërbimeve cilësore turistike.

Tashmë është publikuar platforma Janjeva Tourism, një platformë inovative për zhvillimin e turizmit rural që ka për qëllim promovimin të trashëgimisë kulturore dhe natyrore të Janjevës.

Vlera totale e investimit në këtë projekt që synon shndërrimin e Janjevës në destinacion të rëndësishëm turistik është rreth 3.8 milionë euro. Projekti është bashkëfinancim mes MKRS, Bashkimit Europian dhe partner zbatues është UNDP.

Prapa