Dita Botërore për Diversitetin Kulturor për Dialog dhe Zhvillim

21.05.2021

Dita Botërore për Diversitetin Kulturor për Dialog dhe Zhvillim është një ditë ndërkombëtare që shënohet me 21 maj e adoptuar nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara në kuadër të UNESCO-s për promovimin e diversitetit kulturor. Kjo ditë u krijua si reagim ndaj shkatërrimit të statujave të Budave të Bamiyan në Afganistan në vitin 2001.

Dita e Diversitetit, e njohur zyrtarisht si \"Dita Botërore e Diversitetit Kulturor për Dialog dhe Zhvillim\" është një mundësi për të ndihmuar komunitetet të ngrisin vlerën e diversitetit kulturor dhe promovojnë jetesën e përbashkët në harmoni.

Kjo ditë është shumë kuptimplotë në Kosovë si ndër vendet më paqësore në Evropë me kultura dhe perspektiva të ndryshme që bashkëjetojnë në frymë të tolerancës dhe diversitetit.

Prapa