Premiera Televizive e “Pranverë e Paharruar në Fshatin e Harruar” këtë dielë

10.04.2020

Në kuadër të shfaqjeve sëpremierave televizive të filmave të mbështetur nga Qendra Kinamatografive eKosovës, këtë të dielë nga ora 22:00 në RTK do të transmetohet filmi “Pranverëe Paharruar në Fshatin e Harruar” me regji të Kushtrim Bekteshit.

Filmi kishte premierën ndëkombëtare në festivalinndëkombëtar të Moskës dhe ka qenë njëri ndër filmat më të shikuar në kinematëkosovare për vitin 2019.

Në film luajnë kastë e gjerë aktorësh nga Maqedonia, Kosova,Shqipëria dhe Bullgaria, ndër të cilët: Shkumbin Istrefi, Osman Ahmeti, NdriçimXhepa, Luan Jaha, Salaetin Bilall, Muzbajdin Qamili, Vjollca Bekteshi Hamiti,Adriana Matoshi, Diana Spasova, Hismet Ramadani, Musa Isufi, Ervin Bejleri,Romir Zalla, Adrian Aziri, Bujar Ahmeti, Shengyl Ismaili, Donikë Ahmeti,Taulanta Jupi, Mona Mustafa, Sokol Hajrullai, Ilire Vinca, Vebi Qerimi, AdemKaraga, Muzafer Etemi, Besmir Bitraku, Gentë Ratkoceri, Lili Çavdarova Suçeva,Amernis Nokshiqi Jovanovska, Emine Kadriu, Flora Kadriu, Blerim Dardhishta,Muhamed Arifi, Mendim Murtezi, Teuta Ajdini Jegeni, Drita Kaba Karaga, ElhameBilalli, Hajrullah Ramizi, Zijadin Murtezi, Vaske Niço.

Filmi është bashkëprodhim në mes Manufaktura Production(Maqedoni) me producent Sasho Pavslovski, Media& Film Production (Kosovë)me producent Mumin Jashari, Ska-Ndal Production (Shqipëri) me producent GencPermeti dhe Skupifestival (Maqedoni) me producent Muzbajdin Qamili dhe OsmanAhmeti. Filmi është i mbështetur financiarisht nga Agjencioni për Film iMaqedonisë, Qendra Kinematografike e Kosovës, Qendra Kombëtare e Kinematografisësë Shqipërisë, Radiotelevizioni i Kosovës, Radiotelevizioni i Maqedonisë 2, dheRadiotelevizioni i Shqipërisë.

Prapa