“Flaka e Janarit”, aktivitet me të cilin identifikohet Gjilani

24.01.2019

Mbrëmë është mbajtur manifestimi i 28-të kulturor i Flakës së Janarit në Gjilan, i cili është edhe një ndër aktivitetet me të cilin identifikohet Gjilani. Në kuadër të aktiviteteve, ka nisur Festivali i Dramës Kombëtare “Talia e Flakës”, i cili ka një karakter garues.

Në këtë ngjarje mori pjesë edhe zëvendësministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Leonora Morina-Bunjaku, e cila i përshëndeti të pranishmit dhe vlerësoi organizatorët për ngjarjen me të cilën Gjilani mori identitet.

“Ndjehem e vlerësuar t'ju drejtohem në emër të MKRS, që me konsideratë po e mbështet këtë Manifestim me besimin e rritës së tij; me vlerësimin për vlerat kulturo-artistike që përfaqëson e paraqet dhe synon t'i ngrisë”, tha mes tjerash zëvendësministjra.

Duke folur për festivalin, zëvendësministrja tha se ai filloi si “manifestim i kujtesës historike mbi të kaluarën tonë të largët e të afërt; si vlerësim mbi Janarin e Skënderbeut; janarin e përflakur të vëllezërve Gërvalla e Kadri Zeka, Rexhep Mala e Nuhi Berisha dhe vargun e pafund të përpjekjeve, heroizmave e sakrificave për liri”.

“Filloi para 28 vitesh që të jetë muzë e lirisë sonë. Me artin skenik, pamor, letrar e muzikor, katër shtyllat e këtij manifestimi u bë identitet kulturor i Gjilanit, vendtakim vlerash artistike”, theksoi mes tjerash zëvendësministjra Morina-Bunjaku, duke shtuar se për pesë net Teatri i Gjilanit do të jetë Olimpi ku do të vijnë dramat e shumta nën interpretimin e shkëlqyeshëm të artistëve nga gjithë hapësirat shqipëtare.

Prapa