Lajmet

Përfundojnë 100 ditët e Manifesta 14 Prishtina

31.10.2022

100 ditë të Bienales Manifesta 14 Prishtina u mbyllën mbrëmë me një organizim të veçantë dhe koncert nga bendi Saz'isomë shumë

Mbahet manifestimi “Takimet e Gjeçovit”

30.10.2022

Manifestimi tradicional letrar, kulturor dhe shkencor “Takimet e Gjeçovit” mblodhi dhjetra pjesëmarrës në Zym, Hasmë shumë

Simpoziumi ndërkombëtar i Muzeut të Artit Bashkëkohor në Kosovë

29.10.2022

Në Grand Hotel, në Prishtinë, u mbajt simpoziumi ndërkombëtar “Me çka të të peshoj, me sy apo me zemër?” dhe mblodhi qindra pjesëmarrës për të diskutuar për Muzeun e Artit Bashkëkohor në Kosovëmë shumë

100 ditët e Bienales Manifesta drejt fundit

28.10.2022

Rreth 800 mijë vizita i janë bërë lokacioneve të Manifestës në Prishtinë. Në 25 lokacione mbi 100 pjesëmarrës kanë ekspozuar artin bashkëkohor të kalibrit botërormë shumë

Bashkëpunim kulturor mes Kosovës dhe Gjermanisë

28.10.2022

Sot, në Mynih, në kuadër të takimit zyrtar mes Ministrit të Kulturës, Hajrulla Çeku dhe Ministrit të Kulturës të Bavarisë, Markus Blume, më qëllim të fuqizimit të bashkëpunimit kulturor mes Kosovës dhe Gjermanisë, është nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi mes Bibliotekës Kombëtare të Kosovës “Pjetër Bogdani” dhe Bibliotekës Shtetërore të Bavarisëmë shumë

previous

1-5 Nga 38

next