Lajmet

Ministri Gashi priti në takim një delegacion nga Maqedonia

30.08.2019

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi ka pritur sot në kabinetin e tij, në selinë e MKRS-së në Prizren, një delegacion nga Republika e Maqedonisë. Ministri është takuar me zëvendës drejtorin e Agjencisë për Rini dhe Sport në Republikën e Maqedonisë së Veriut Izmit Nura dhe drejtorin e Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup Skender Asani.më shumë

Nexhmije Pagarusha nderohet me vendosje në pulla postare

23.08.2019

Në një ceremoni të organizuar nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, në bashkëpunim me Postën e Kosovës, përkatësisht Filatelinë e Postës, u lansua Pulla Postare në nderim dhe vlerësim të figurës së shquar, ikonës së muzikës shqiptare, Nexhmije Pagarusha.më shumë

Veseli në QKK: Duke luftuar korrupsionin rrisim buxhetin për filmin dhe artistët

23.08.2019

Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Kadri Veseli, i shoqëruar nga ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi, kanë vizituar sot Qendrën Kinematografike të Kosovës, një institucion ky i cili me përkrahjen e ministrit të Kulturës ka dyfishuar buxhetin dhe ka mbështetur projekte të reja.më shumë

Ministri Gashi nënshkruan dy rregullore të cilat përmirësojnë fushëveprimtarinë e teatrove dhe ansamblet rezidente

22.08.2019

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi, ka nënshkruar dy akte nënligjore të cilat rregullojnë fushën e teatrove dhe ansambleve rezidente. Konkretisht, ministri ka nënshkruar Rregulloren për Skenën e Vogël të Teatrit Kombëtar të Kosovës dhe Rregulloren për themelimin dhe funksionimin e Ansamblit Rezident të aktorëve të Teatrit Kombëtar dhe teatrove të qyteteve.më shumë

Ministri Gashi priti në takim lamtumirës Ambasadorin Ruairi O’Connell

19.08.2019

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi, ka pritur sot në takim lamtumirës Ambasadorin e Mbretërisë së Bashkuar Ruairi O’Connell, të cilin e falënderoi për përkrahjen dhe bashkëpunimin me MKRS-në.më shumë

previous

1-5 Nga 16

next