Ministri Memli Krasniqi viziton sot lokalitetin arekologjik në Dresnik të Klinës

03.11.2014

Ministri Krasniqi viziton SOT (03.11.2014) Lokalitetin Arkeologjik në Dresnik në Klinës.
 
Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Memli Krasniqi do të vizitojë SOT në ora 14: 00 Lokalitetin Arkeologjik në Dresnik të Klinës ku vitin e kaluar janë bërë zbulime shumë të rëndësishme.
 
Ky lokalitet, bashkë me atë të Ulpianës, janë nga pikat më të rëndësishme të trashëgimisë kulturore të Kosovës. Në një hapësirë të gjerë aty është zbuluar një objekt urban i hershëm e në të cilin ka mozaikë të veçanta.
 
MKRS ka mbështetur që nga fillimi procesin e gërmimeve të udhëhequra nga Instituti Arkeologjik i Kosovës.
Ftoheni të përcillni këtë aktivitet!

Prapa