Biografia

Burbuqe Bakija-Deva

Zëvendësministre e Kulturës, Rinisë dhe Sportit

Burbuqe Bakija-Deva (1965)
Zëvendësministre e Kulturës, Rinisë dhe Sportit

Shkollimi:
Universiteti i Prishtinës- Fakulteti i Arkitekturës dhe Ndërtimtarisë - Magjistër
Universiteti i Tiranës-Fakulteti i Arkeologjisë - Magjistër
PhD Kandidate në Arkeologji në Qendrën për Studime Albanologjike në Tiranë.

Trajnime të shumta, konferenca dhe vizita studimore:
1990 Themeluese e Institutit për Mbrojtjen e Monumenteve në Gjakovë
1999 Donatore dhe Vullnetare e Kryqit te Kuq në Gjakovë
2000-2004 Delegate e Kryqit të Kuq në Gjakovë
2007 Washington DC, SHBA Trajnimi 5 javor për Trashëgimi Kulturore, financuar nga Departamenti i Shtetit Amerikan
2008 Sida, Suedi, Tunizi, specializimi 6 mujor për “Menaxhimi i Trashëgimisë Kulturore”.
2010 Irlande, trajnim per Dialog Ndërkulturor
2015 Akademia e Grave per Lidership

Pozitat:
Koordinatore e projekteve të Trashëgimisë Kulturore e IPA në Komisionin Evropian ne Bruksel
2004 Anëtare - Arkëtare e bordit të KUSA (Kosovo United States Alumni)
2006-2010 Udhëhoqi Divizionin e Trashëgimisë Arkitekturore dhe Arkeologjike në Komisionin Evropian në Strasburg
2009-2013 Kryetare e këshillimit të prindërve për regjionin e Prishtinës
2009-2013 Nënkryetare e Komitetit të Prindërve të Kosovës MASHT
2014 Anëtare e Kryesisë se Asociacioni të Arkitektëve të Kosovës
Është e martuar, bashkëshorte e Faton Devës, nënë e devotshme e tre fëmijëve - Gentës, Artit dhe Fatit.

E-mail: [email protected]

_______________________________________________________________
Ariana Sahatqija

Asistente e zëvendësministres
E-mail: 
[email protected]
Mob: +383 (0) 49 905 163;
Tel: +383 38 200 22 057