Këshillat e emëruar nga Ministri

Këshilli i librit:
1. Anton Berishaj
2. Fadil Grajçevci
3. Agim Berisha
4. Faton Berisha
5. Naime Beqiraj
6. Qibrije Demiri Frangu
7. Arbër Rrahmani
8. Gresa Maliqi
9. Muhamedin Kullashi
10. Bekim Samadraxha
11. Liri Cami, përfaqësuese e MKRS-së

Këshilli Drejtues i Bibliotekës Kombëtare të Kosovës:
1. Bardh Rugova;
2. Ervina Halili;
3. Gëzim Selaci;
4. Ardiana Shala;
5. Feim Hoxha, përfaqësues i MKRS-së.

Këshilli Drejtues i Baletit Kombëtar të Kosovës:
1. Leonora Rexhepi;
2. Rexhep Thaçi;
3. Agim Selimi;
4. Lejla Pula;
5. Luljeta Ademi;
6. Fatbardha Nasufi – përfaqësuese e MKRS-së.

Këshilli Drejtues i Galerisë Kombëtare të Kosovës:

1. Renea Behluli;
2. Guri Çavdarbasha;
3. Agron Blakçori;
4. Linda Gusia;
5. Somer Şpat;
6. Artrit Bytyqi;
7. Arlinda Hajrullahu, përfaqësuese e MKRS-së.

Këshilli Drejtues i Filharmonisë së Kosovës:
1. Lirika Kasapolli
2. Ilvije Dragusha Murtezi
3. Lule Ballata
4. Shkumbin Bajraktari
5. Milot Mustafa, përfaqësues i MKRS-së

Këshilli Drejtues i Teatrit Kombëtar të Kosovës:
1. Visare Aliu;
2. Ben Apolloni;
3. Shkurte Aliu;
4. Majlinda Bregasi;
5. Vlora Merovci;
6. Gresa Pallaska;
7. Donika Gashi, përfaqësuese e MKRS-së

Këshilli Drejtues i Ansamblit Kombëtar të Këngëve dhe Valleve "Shota":
1. Visar Munishi
2. Feim Leka
3. Sanije Matoshi
4. Arbnora Dushi
5. Dafina Bacaliu, përfaqësuese e MKRS-së

Këshilli Drejtues i Qendrës Kinematografike të Kosovës:
1. Xhejlane Tërbunja
2. Anisa Ismajli
3. Luan Daka
4. Alban Nimani
5. Zethane Bahtiri, përfaqësuese e MKRS-së

Këshilli Përgatitor i Operës së Kosovës:
1. Rreze Kryeziu Breznica;
2. Inva Mula;
3. Dardan Selimaj;
4. Besa Luzha;
5. Edon Ramadani;
6. Mehdi Uka, përfaqësues i MKRS-së.

Këshilli Iniciues i Muzeut të Artit Bashkëkohor:
1. Yll Rugova;
2. Petrit Halilaj;
3. Flaka Haliti;
4. Sislej Xhafa;
5. Erëmirë Krasniqi;
6. Zake Prelvukaj;
7. Nita Hoxha Salihu;
8. Valdete Pacolli;
9. Fisnik Abazi, përfaqësues i MKRS-së.