Lajmet

Kosova merr përkrahje të shumëfishtë nga Gjermania për avancim të kulturës

19.03.2018

Zëvendësministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Rexhep Hoti, është takuar me Ministrin e Shtetit për Evropë të Republikës Federale të Gjermanisë, Michael Roth, njëherësh edhe Zëvendësministër i Jashtëm, me të cilin ka diskutuar për bashkëpunimin dhe përkrahjen që shteti gjerman është duke dhënë për Kosovënmë shumë

Hoti merr premtime për anëtarësimin e Kosovës në organizata ndërkombëtare të kulturës

18.03.2018

Në vazhdën e takimeve që ka zhvilluar Zëvendësministri Rexhep Hoti në vizitën e tij që po realizon në Republikën Federale të Gjermanisë, me ftesë të Ministrisë së Jashtme, në margjinat e Panairit të Librit në Lajpcig, ai është takuar me Ministren e Kulturës të Republikës së Shqipërisë, Mirela Kumbaro-Furxhi, pastaj Aleksandar Bogdanoviç, Ministër i Kulturës i Republikës së Malit të Zi si dhe një takim me Gerhard Kowar, drejtor i Austria KulturKontakt, qendër që merret me edukimin kulturor për shkollat e Austrisë dhe bashkëpunim edukativ me vendet e Evropës Lindore dhe asaj Juglindoremë shumë

Hoti takoi Ministrin e Kulturës të Maqedonisë dhe drejtuesit e Tradukit

17.03.2018

Zëvendësministri Rexhep Hoti ka vizituar Panairin e Librit në Lajpcig të Gjermanisë, më i vjetri në botë, që edicioni i sivjetmë është i 853-ti me radhëmë shumë

Vihet gurthemeli i Qendrës së Kulturës në Rogovë të Hasit, investim i MKRS-së 1.2 milion euro

16.03.2018

Rogova e Hasit bëhet me Qendër të Kulturës. Sot është vënë gurthemeli i Qendrës, investim kapital ky i Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit, në vlerë prej 1.2 milion euro, dhe që do të zgjasë dy vite në shuma të ndara 500 mijë euro për vitin 2018 ndërkaq për vitin pasues në këtë projekt kapital do të investohen 700 mijë euromë shumë

Zëvendësministri Hoti mori pjesë në promovimin e librit për Aleksandër Moisiun në Gjermani

15.03.2018

Me ftesë të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Gjermanisë, zëvendësministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Rexhep Hoti, po qëndron në një vizitë zyrtare në shtetin gjermanmë shumë

previous

36-40 Nga 1000

next

KOSOVO IN UNESCO