Lajmet

Ministri Gashi: Kemi rritur buxhetin për trashëgiminë 30% në raport me vitin e kaluar

16.05.2018

Ministri i Kulturës, Rinis dhe Sportit (MKRS) Kujtim Gashi, ka raportuar sot në Komisionin Parlamentar për Arsim, Shkencë, Teknologji, Kulturë, Rini, Sporte, Inovacion dhe Ndërmarrësi për zbatimin e programit dhe politikave të trashëgimisë kulturore dhe punën e Inspektoratit për Trashëgimi Kulturoremë shumë

MKRS vlerëson se lejimi i zhvillimit të ndeshjes pa u pranuar teknikisht stadiumi i Prishtinës, dëmton në tërësi projektin dhe investimin

15.05.2018

Pas kërkesës që ka parashtruar F.C. Prishtina dhe Komuna e Prishtinës për lejimin e zhvillimit të ndeshjes mes Prishtinës dhe klubit të futbollit Drita nga Gjilani, përfaqësues të MKRS-së, Komunës së Prishtinës, Federatës së Futbollit të Kosovës, të F.C. Prishtinës dhe punëkryesit janë takuar në stadium për të analizuar në vend të ngjarjes kërkesën dhe situatën e re të krijuarmë shumë

Vazhdon koordinimi për organizimin e Javës Evropiane të Sportit në Kosovë

15.05.2018

Trupa Kombëtare Koordinuese për Organizimin dhe mbarëvajtjen e Javës Evropiane të Sportit në Kosovë e themeluar nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit ka mbajtur takimin e radhës për përgatitjet për ta organizuar këtë ngjarje të rëndësisë së jashtëzakonshme jo vetëm për sportin por edhe për promovimin e mëtejmë të vendit tonëmë shumë

Ministri Gashi takoi drejtoreshën e UNICEF-it, Khan, biseduan për avancimin e të rinjve

15.05.2018

Në kuadër të vizitës që po zhvillon drejtoresha regjionale e UNICEF-it në Kosovë, Afshan Khan, është pritur në takim nga Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi, me të cilën ka diskutuar për bashkëpunimin e ngushtë mes MKRS-së dhe UNICEF-it, si partner i rëndësishëmmë shumë

Qeveria miraton Koncept-Dokumentin për Filarmoninë, Operën dhe Baletin

15.05.2018

Sot, në mbledhjen e Qeverisë, Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi ka propozuar për miratim Koncept Dokumentin për Filarmoninë, Operën dhe Baletin, dokument i cili parasheh definimin e aspektit normativ për këto institucione të kulturësmë shumë

previous

31-35 Nga 1000

next

KOSOVO IN UNESCO